nieuws

Wildgroei aan horecazaken op Brink in Deventer mag niet

Niet meer horecazaken op de Brink in Deventer
Niet meer horecazaken op de Brink in Deventer © RTV Oost
Een verhuurder van een pand aan de Brink in Deventer vindt dat er te veel horeca op het stadsplein komt. Vandaag bleek dat de Raad van State het daarmee eens is. Het onbeperkt toestaan van nieuwe horeca op de Brink, wat het nieuwe bestemmingsplan mogelijk maakt, mag niet. 
Dat oordeelde de Raad vandaag. Ze heeft daarom de bestemmingsplannen voor nieuwe horeca vernietigd.  

Verdwijnen

Volgens de Raad heeft de gemeente niet onderbouwd waarom er behoefte is aan meer horecazaken. Ook is er geen onderzoek gedaan naar de gevolgen van meer horeca voor de omgeving, zoals geluidhinder en andere overlast.
Ook vindt de Raad de mogelijke groei van het aantal horecazaken op de kop van de Brink een probleem. De kop van de Brink is namelijk zogeheten kernwinkelgebied en het is niet de bedoeling dat winkels daar gaan verdwijnen om plaats te maken voor horeca.

Volgens de gemeente zal dat ook niet gebeuren, maar het bestemmingsplan voor dit gebied maakt deze onwenselijke ontwikkeling wel mogelijk volgens de Raad.

Grote Kerkhof

De mogelijke groei van het aantal horecazaken op het Grote Kerkhof in de stad is door de Raad niet geblokkeerd. Er heeft zich bij de Raad namelijk geen bezwaarmaker gemeld die tegen meer horeca op dit plein is. Daarom kon de Raad hier ook niet over oordelen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.