nieuws

Gertjan Verbeek pakt Australische beker met Adelaide United

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek © Pro Shots
Gertjan Verbeek heeft met zijn club Adelaide United de nationale beker van Australië gewonnen. In de finale tegen Melbourne City FC won de ploeg van de 56-jarige oefenmeester, geboren in Deventer en opgegroeid in Enschede, overtuigend met 4-0. Het is de tweede keer in zijn trainersloopbaan dat Verbeek beslag legt op de nationale beker, nadat hij eerder met AZ de KNVB beker veroverde in 2013. 
Hoewel de Australische competitie pas net begonnen is, stond de bekerfinale deze woensdag dus al op het programma. Het Australische bekertoernooi wordt grotendeels voor de start van de competitie afgewerkt. Begin oktober plaatste de ploeg van de oud-trainer van onder andere FC Twente en Heracles zich voor finale door Central Coast met 1-2 te verslaan. De bekerwinst betekent voor Adelaide United titelprolongatie.
Verbeek tekende in mei van dit jaar een tweejarig contract bij de Australische topclub. Naast Verbeek werkt ook Nederlander en ex-FC Twente speler Gerald Sibon in de staf van de club, als performance coach. Aankomende zaterdag hervat Adelaide de competitie met een uitwedstrijd bij Newcastle Jets.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.