FC Twente-aanvaller Nakamura wint bijzondere prijs in Japan

FC Twente-aanvaller Keito Nakamura heeft in Japan een bijzondere prijs gewonnen: De Levain Cup New Hero Award. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan een speler jonger dan 23 jaar, die de grootste bijdrage heeft geleverd aan zijn team in de Japanse beker. 

De winnaar wordt bepaald op basis van stemmen van voetbaljournalisten in Japan. Nakamura won de prijs omdat hij volgens de Japanners zijn voormalige team Gamba Osaka, een grote dienst heeft bewezen door vijf keer te scoren tijdens het bekertoernooi. "Hij heeft er persoonlijk aan bijgedragen dat Gamba Osaka de play-offs bereikte", aldus de Japanse experts.

Dankwoord

Na het winnen van de persoonlijke prijs reageerde Nakamura blij maar verrast: "Ik ben blij dat ik de Levain Cup New Hero award heb gewonnen. Ik mikte op de prijs, maar had niet verwacht dat ik die, nu ik in het buitenland speel, zou ontvangen. Ik was dus net zo opgetogen als verrast toen ik hoorde dat ik gewonnen had. Ik ben iedereen bij Gamba Osaka ontzettend dankbaar, want zonder hen zou deze prijs niet mogelijk zijn geweest. Heel erg bedankt!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: