nieuws

Client van Aveleijn maakt lang gedroomde musical met mensen met en zonder beperking

Sabrina doet auditie voor de musical die ze zelf bedacht
Sabrina doet auditie voor de musical die ze zelf bedacht © Rob van der Wardt / RTV Oost
Het was een lang gekoesterde droom van Aveleijn om een musical met cliënten te maken. Toen bleek dat Sabrina, één van de cliënten van de Twentse zorginstelling voor mensen met een beperking, al een script klaar had liggen. Vervolgens moest het er wel van komen. Het stuk gaat 'Leef jouw droom' heten.
"Mijn droom is inderdaad al uitgekomen", vertelt Sabrina (26 jaar) tijdens de eerste auditieronde. "Ik had een musical gemaakt over een meisje dat haar zelfgemaakte sprookje in een sprookjesboek wil krijgen. Dat komt dan uit. Haar droom komt net als mijn droom helemaal uit."

Hoofdrol

Sabrina zal de hoofdrol niet zelf gaan spelen. "Dat is nog een beetje lastig. Ik durf nog niet zo goed alles te doen. Ik heb zelf autisme en dan wordt het snel te druk voor mij. Dan ga ik teksten vergeten enzo." 
Auditie voor musical voor mensen met en zonder beperking

Talenten

Toch heeft regisseur Eddy van der Schouw genoeg talenten gezien die hij kan gebruiken in het stuk. Hij zoekt zowel spelers met als zonder een beperking. "Auditie doen is voor iedereen hetzelfde. Iedereen is zenuwachtig, iedereen bereidt zich even goed voor, iedereen wil een goed commentaar en ja iedereen wil meedoen."
De musical gaat volgend jaar in verschillende Twente theaters opgevoerd worden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.