nieuws

Rapper Snelle promoot nieuw album in Deventer: "Deze gigantische drukte had ik niet verwacht"

Snelle deelt handtekeningen uit aan zijn fans
Snelle deelt handtekeningen uit aan zijn fans © RTV Oost
Sommige fans stonden al vanaf half acht op de Brink in Deventer, dat terwijl Snelle pas om elf uur de markt op kwam lopen. Het zegt iets over zijn enorme populariteit onder de voornamelijk jonge fans. De artiest rijdt deze week met een eigen bus door het hele land om zijn nieuwe album 'Vierentwintig' te promoten. Vandaag was het de beurt aan zijn thuisstad. 
Het oorspronkelijke plan was om de fans een exclusieve kans te geven om in de bus een aantal van zijn nieuwe nummers te laten horen, maar dat liep anders. Het aantal toegestroomde fans was namelijk zó groot dat de speakers naar buiten zijn getild om het nieuwe materiaal te laten horen.

Applaus

"Nee, zo druk heb ik deze week nog niet gehad. Het is wel echt waanzinnig", vertelt Lars Bos, de echte naam van Snelle. Op een aantal kisten spreekt hij zijn fans toe. "Ik beloof dat ik met iedereen op de foto ga." Die belofte kan direct rekenen op een groot applaus. 

Reünie

De artiest groeide op in Gorssel en brak door met zijn album 'Beetje bij Beetje'. Zijn singles Scars en Reünie worden grijsgedraaid op de radio. En hij heeft inmiddels een grote fanbase opgebouwd. "Ik ben een heel grote fan", zegt een van hen. "Ik kan bijna al zijn liedjes meezingen. Mijn hele afspeellijst zit vol met zijn nummers, het is zeker de moeite waard om hier te zijn."
Een ander gaat zelfs nog verder. "Ik wil samen met mijn vriendin een tatoeage laten zetten met een van zijn teksten. In zijn handschrift uiteraard."
Snelle was vandaag voor zijn promotietour in Deventer
Snelle was vandaag voor zijn promotietour in Deventer © RTV Oost

Muzikaal dagboek

"Ik ben natuurlijk heel trots op Deventer", vertelt Snelle. "Dat is geloof ik wel wederzijds en dat geeft een heel warm gevoel."
Zijn nieuwe album is een 'muzikaal dagboek'. "Ik ben altijd heel druk, maar ik ben ook een gevoelig mens. Dat hoor je op de plaat. Ik denk ook dat het voor veel mensen herkenbaar is en daarom een mooi album is om naar te luisteren."
Vanaf middernacht is het album te beluisteren. 
Hiphopartiest en Deventenaar Snelle promoot nieuw album in zijn thuisstad
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.