nieuws

Wat vind jij: Mensen die te maken hebben met agressie in hun werk moeten een paniekknop krijgen

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
De zaak rondom de wanbetalende transporteur Dennis D. kreeg dit jaar een bizarre wending toen bleek dat hij anderhalf uur lang een deurwaarder gijzelde en mishandelde met ijzeren pijpen. Vandaag dient de pro forma zaak tegen D., maar de mishandeling was voor de deurwaardersbranche andermaal reden om zich af te vragen: hoe is het gesteld met de veiligheid van gerechtsdeurwaarders? 
In de eerste helft van dit jaar is er daarom een proef geweest met een noodknop voor deurwaarders. Via deze knop kan een beveiligingsbedrijf meeluisteren met de situatie en waar nodig de politie inschakelen.
De paniekknop gaf deurwaarders een prettig gevoel, zeker omdat de politie maar heel zelden mee gaat met een gerechtsdeurwaarder. Alleen in gevallen waarvan vooraf de inschatting is dat het gevaarlijk kan zijn, haakt een agent aan. Daarom worden nu steeds meer deurwaarders met zo'n knop uitgerust. 

Is dit niet ook een oplossing voor andere 'gevaarlijke' beroepen? Denk aan hulpverleners die steeds vaker te maken krijgen met agressie. Of is zo'n paniekknop een lapmiddel en pakken we daarmee niet het échte probleem aan? Wat vind jij?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.