nieuws

Landstede Hammers in slotminuut onderuit op Cyprus bij debuut in Europe Cup

Mohamed Kherrazi, speler van Landstede Hammers
Mohamed Kherrazi, speler van Landstede Hammers © Orange Pictures / Kristian Giesen
Landstede Hammers heeft een zure avond beleefd bij de ouverture van de FIBA Europe Cup. Op bezoek bij Kervanos, de kampioen van Cyprus, leken de Zwolse basketballers met de zege aan de haal te gaan, maar ging het in de slotminuut alsnog mis: 88-85.
Voor Landstede Hammers was het de rentree in Europa na een afwezigheid van bijna twintig jaar én het officiële debuut in de Europe Cup, maar van nervositeit was vanaf minuut één geen sprake. De equipe van coach Herman van den Belt had na het eerste kwart een marge van zes (22-28), maar zag Kervanos in het vervolg van de wedstrijd steeds dichterbij komen. 
Met een minimale voorsprong (72-73) begon Landstede Hammers aan kwart vier. Daarin vergrootte Landstede Hammers het gat, dat vlak voor tijd zelfs zes punten bedroeg. Maar uiteindelijk trok Kervanos alsnog aan het langste eind in de Costas Papaellinas Arena en zegevierde het met 88-85.
Landstede Hammers speelt de komende zes weken iedere woensdag een Europees duel in de Europe Cup. Volgende week ontvangt Landstede Hammers het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.