nieuws

Moskeebestuur Enschede: 'twee demonstraties achter elkaar is te veel'

Anadolu moskee aan de Ledeboerstraat in Enschede
Anadolu moskee aan de Ledeboerstraat in Enschede © Google Streetview
"Demonstreren is een grondrecht, maar twee demonstraties achter elkaar is te veel." Met die woorden zegt het bestuur van de Anadolu moskee  in Enschede dat het teleurgesteld is in burgemeester Van Veldhuizen. De gemeente heeft Rechts in Verzet toestemming gegeven voor demonstraties morgen en zaterdag tegen de komst van een nieuwe moskee aan de Kuipersdijk.  
Beide keren komen de demonstranten langs de moskee aan de Ledeboerstraat. Voorzitter Caglayan van de stichting Anadolu moskee vreest dat het morgen tijdens het vrijdagmiddaggebed extra druk wordt met demonstranten vanwege de herfstvakantie.
Het moskeebestuur zegt dat het niets tegen één demonstratie heeft als die maar zonder geweld, provocatie, opruiende teksten of spreekkoren gebeurt. Twee dagen achter elkaar is te veel zegt het bestuur. "Het belang van een rustige moskeegang zou moeten prevaleren boven het belang om twee dagen achter elkaar te willen demonstreren tegen de komst van een nieuwe moskee."

Vorig jaar demonstratie stilgelegd

Vorig jaar werd een demonstratie van Rechts in Verzet stilgelegd door de gemeente, omdat het risico op ongeregeldheden met tegendemonstranten te groot was.
De fractie van DENK in Enschede heeft de gemeente gevraagd de demonstratie in te perken. De partij vreest dat de demonstraties uit de hand zullen lopen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.