nieuws

Herfstparadijs de Sallandse Heuvelrug trekt toeristen uit heel Nederland

Ze komen met bussen uit Brabant, of gewoon met de gezinsauto uit het westen van Nederland. Allemaal naar nationaal park de Sallandse Heuvelrug, het goud-geel-bruine herfstparadijs tussen Nijverdal en Holten.
Alleen al vele tientallen kinderen doen samen met hun ouders mee aan het kabouterspel nabij het Buitencentrum op de Noetselerberg bij Nijverdal. "Een geweldig feest voor de kids", zegt een moeder. "Een pretpark is vooral voor deze kleintjes nog niks, hier voelen ze zich vrij en blij. En wij genieten van de schitterende natuur."

Knutselen

Even verderop nabij de boswachterswoning aan de Nijverdalse kant zoeken kinderen naar kastanjes, eikels en mooie bladeren. "Daar gaan we mee knutselen", zeggen ze stralend in koor, terwijl een volle bus met Brabantse ouderen passeert. Met aan boord een lokale gids die hen over de Sallandse Heuvelrug vertelt.
De goud-geel-bruine bossen op de Sallandse Heuvelrug kunnen de Brabanders bekoren. Schitterend, heel mooi en prachtig. Het zijn superlatieven die vanuit de bus klinken. "Vooral dat gekleurde blad maakt het nu heel bijzonder. En de stilte hier. Echt een heel bijzonder gebied", aldus de chauffeur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.