nieuws

Deventer wethouder slaat met vuist op tafel voor meer geld inburgering nieuwkomers

De Deventer wethouder Rob de Geest vindt dat er te weinig geld van de Rijksoverheid komt om de inburgering van nieuwkomers straks goed in te vullen. Vanaf 2021 ligt de regie voor de inburgering bij de gemeenten en niet langer bij de Rijksoverheid.
De nieuwe wijze van inburgering moet ervoor zorgen dat nieuwkomers beter integreren en meer kansen krijgen een actieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving. Wethouder De Geest: "Maar zorg dan wel dat er voldoende budget bij zit. De inburgeringsprojecten zijn heel belangrijk om mensen een goede start te geven hier, maar dat kan niet zonder budget."

Druk op de ketel

Daarom houdt hij druk op de ketel richting de Tweede Kamer om voor meer geld te zorgen. "We zijn al wel met de voorbereiding voor de nieuwe wet begonnen. Nieuwkomers krijgen straks al eerder een inburgeringstraject aangeboden. Dat kan bijvoorbeeld al als ze nog in de azc's verblijven. Maar daarvoor moet er dus wel extra geld naar de gemeenten. We hebben op andere beleidsterreinen eerder al gezien dat dit niet goed is gegaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.