nieuws

Drugsverdachten flat Hengelo al vaker in beeld bij justitie

Een deel van de negen verdachten die afgelopen woensdagavond werden opgepakt in een Hengelose flat, kwam al eerder in beeld bij justitie voor drugsvergrijpen. Dat vertellen verschillende bronnen aan RTV Oost. De mannen tussen 22 en 58 jaar oud werden deze week aangehouden terwijl ze drugs aan het versnijden waren. In de flat aan de F. Zernikestraat lag dertig kilo coke en heroïne.
In 2011 werden sommigen van hen ook al opgepakt bij een grootscheepse actie in verschillende panden in Almelo, Hengelo en Almelo. Bij die actie werden twee mannen destijds in de overvolle Enschedese pizzeria Pinoccio naar de grond gewerkt door het arrestatieteam. Andere gasten schrokken zich rot en vertelden dat het leek alsof ze in een maffiafilm waren beland. 

Broers

Bij de arrestatie van afgelopen woensdagavond zijn volgens bronnen twee broers betrokken. Navraag bij verschillende strafpleiters levert geen antwoorden op. De verdachten zitten in volledige beperking en mogen geen contact met de buitenwereld hebben, ook hun advocaten niet.
Het Openbaar Ministerie geeft aan dat alle negen aangehouden mannen nog vastzitten. Begin volgende week wordt bekeken of ze langer achter de tralies blijven voor onderzoek. 
Naast de aangetroffen harddrugs zijn afgelopen woensdag ook meerdere voertuigen en geld in beslag genomen. De drugs worden onderzocht en vernietigd.
De kans bestaat dat de gemeente Hengelo de woning sluit omdat er harddrugs zijn aangetroffen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.