nieuws

Handjevol demonstranten lopen mars tegen komst nieuwe moskee in Enschede

Een handjevol mensen hebben vanmiddag in Enschede een mars gelopen om te demonstreren tegen de komst van een nieuwe moskee aan de Kuipersdijk. De demonstratie was georganiseerd door Rechts in Verzet.
De demonstranten verzamelden zich bij de Renatakerk aan de Brinkstraat. Daar werden eerst enkele toespraken gehouden, waar enkele tientallen mensen naar luisterden. Daarna werd door een handjevol demonstranten een route door de straten rond de kerk gelopen. De route kwam niet meer langs de locatie van de moskee, zoals eerder wel gewenst.
De politie was met veel mensen aanwezig om eventuele escalatie te voorkomen. Het is tijdens de toespraken en de mars rustig gebleven.

Stilgelegd

Vorig jaar werd een demonstratie van Rechts in Verzet stilgelegd door de gemeente, omdat het risico op ongeregeldheden met tegendemonstranten te groot was. De demonstratie werd toen gehouden vlak bij de Atjehstraat, waar de huidige Selimiye-moskee gevestigd is.
In eerste instantie had de organisatie gezegd dat ze ook vrijdag wilde demonstreren, in de binnenstad van Enschede. Die demonstratie werd donderdag geannuleerd, volgens Rechts in Verzet omdat deze demonstratie alleen was aangekondigd om te kijken of Enschede met twee maten meet. "We zien vaak dat klimaatactivisten vaker achter elkaar demonstraties in de binnenstad van Enschede mogen houden, dan mogen wij dat ook", zei voorman Hugo Kuijper daarover.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.