nieuws

PVV Overijssel over aanschaf Chinese bussen: 'Eigen bussen eerst'

PVV wil Nederlandse bussen in Overijssel
PVV wil Nederlandse bussen in Overijssel © RTV Oost/Wouter de Wilde
De PVV in Overijssel wil dat Keolis Nederlandse bussen koopt en geen bussen uit China. De vervoersmaatschappij liet onlangs weten voor het busvervoer in Overijssel Chinese bussen aan te willen schaffen. De partij roept de provincie daarom via schriftelijke vragen op om alsnog de aanschaf van Nederlandse bussen te overwegen.
"Dit college heeft altijd de mond vol van het stimuleren van de Overijsselse werkgelegenheid, maar laat wel Chinese bussen via Ali Express bestellen. Want dat is zo lekker goedkoop. De jaarlijkse snoepreisjes van dit college naar China werpen nu hun vruchten af voor de communisten, ten koste van onze eigen ondernemers. Triest", reageert PVV-Statenlid Joeri Pool.

Nederlandse bussen
De PVV wil liever Nederlandse bussen en verwijst naar het bedrijf VDL. Die bussen worden onder meer gemaakt in Hengelo en Almelo en zijn volgens de partij goed voor bijna duizend banen. "Overijssel mag heel blij zijn met de honderden banen die dit bedrijf in de provincie heeft behouden", zegt Pool.
"We vinden het dan ook niet uit te leggen dat juist zo’n bedrijf nu geen kans maakt. De PVV zet Nederlandse bussen en Nederlandse banen op de eerste plaats. Dat zou onze provincie ook moeten doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.