nieuws

Initiatiefnemer bouwprotest is optimistisch na contact met staatssecretaris

Klaas Kooiker gelooft dat er woensdag al een oplossing is voor de problemen
Klaas Kooiker gelooft dat er woensdag al een oplossing is voor de problemen © RTV Oost
Hij is optimistisch gestemd over het bouwprotest van aankomende woensdag, Klaas Kooiker uit Staphorst van de stichting Grond in Verzet. De afgelopen dagen is hij veelvuldig gebeld door Tweede Kamerleden én staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. "Ik hoop dat we woensdag met een oplossing op zak naar huis gaan", zegt Kooiker.
Hij vindt de actie nu al een succes vanwege de vele reacties die er op komen en omdat brancheorganisaties als Bouwend Nederland, TLN en  Cumela zich er achter scharen.
Vooral het gesprek met de staatssecretaris stemt Kooiker optimistisch. "Wij willen dat er iets verandert en ik heb de indruk dat er in Den Haag al hard wordt gewerkt aan een oplossing voor de problemen die er zijn en dat we woensdag met een oplossing op zak terug naar huis gaan."
Het bouwprotest in Den Haag moet een protest zonder overlast worden. De bouwsector protesteert in navolging van de boeren tegen de wet- en regelgeving rondom stikstof en PFAS. De actie begint om 10 uur en er zijn de hele dag diverse sprekers en een tentoonstelling om de sector te promoten. Rond drie uur moet het programma afgelopen zijn.
De protestanten worden opgeroepen om in het oranje te komen. "Iedereen houdt immers van oranje", is de redenatie van Grond in Verzet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.