nieuws

Dodelijk effectief FC Twente weet eindelijk weer hoe winnen voelt

FC Twente weet weer hoe het voelt om te winnen. Na vier nederlagen op rij gingen de Enschedeërs in de eigen Grolsch Veste uiterst effectief om met de geboden kansen en zegevierde het met 4-1 over FC Emmen.
Met nul punten uit de laatste vier wedstrijden moest FC Twente in eigen huis een sportieve crisis zien af te wenden. Trainer Gonzalo Garcia greep rigoureus in en passeerde aanvoerder Wout Brama én kind van de club Peet Bijen, Lindon Selahi en Oriol Busquets waren hun vervangers. Maar de oefenmeester haalde zijn gram. Een dodelijk effectief FC Twente gaf een masterclass afronden aan haar Drentse opponent en zodoende stond er na 45 minuten voetbal een 3-0 ruststand op het scorebord.

Fortuin

Twee van deze treffers kwamen met het nodige fortuin tot stand. Een indraaiende vrije trap van Aitor Cantalapiedra werd slecht weggewerkt door FC Emmen, waarna de bal via Javier Espinosa bij Haris Vuckic belandde, die op acrobatische wijze de openingstreffer produceerde. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Vuckic was opnieuw het eindstation na een lange en gelukkige solo van Rafik Zekhnini.
Het derde doelpunt was er eentje uit het boekje. Na een fraai een-tweetje met Espinosa vond Zekhnini de inlopende Selahi, die de Wierdense sluitpost Dennis Telgenkamp voor de derde keer kansloos liet.

À la Czyborra

De Tukkers kwamen vervolgens slecht uit de kleedkamer. FC Emmen maakte razendsnel de 3-1 via invaller Keziah Veendorp en zorgde er daarmee voor dat FC Twente in de achteruit moest. Even later had Aitor de marge weer op drie kunnen zetten. De Spanjaard leek te scoren, maar à la Lennart Czyborra voorkwam Michaël Heylen een vierde Twentse treffer, al was de uitvoering minder spectaculair dan die van de Heraclied in De Kuip.

Panenka

Daarna speelde FC Twente het duel vakkundig uit. Er werd nog wel één keer massaal gejuicht in Enschede, nadat scheidsrechter Christiaan Bax naar de stip wees. Aitor werd gevloerd door Telgenkamp en ging zelf achter de bal staan. De rechtsbuiten faalde bij zijn eerste poging, maar kreeg een herkansing omdat Telgenkamp te vroeg van zijn lijn vertrok. Met een ode aan Antonín Panenka nam Aitor revanche en bepaalde hij de eindstand op 4-1.

FC Twente - FC Emmen 4-1

1-0 Vuckic (25)
2-0 Vuckic (30)
3-0 Selahi (42)
3-1 Veendorp (50)
4-1 Aitor (88/pen)
Arbiter: Bax
Geel: Chacón, Görgülü, Telgenkamp
FC Twente: Drommel; Latibeaudiere, Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi (Aburjania/90), Roemeratoe, Espinosa (Brama/77); Aitor, Vuckic, Zekhnini (Menig/70)
FC Emmen: Telgenkamp; Hiariej (Ugrinic/78), Heylen, Görgülü, Burnet; Peña, Chacon, Laursen; De Leeuw, Slagveer (Kolar/70), Arias (Veendorp/46)
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie en via deze link de statistieken van de FC Twente-spelers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.