nieuws

Inbraak in Zwartsluis in voormalige winkel en woonhuis kluizenaarsgezin

Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in het pand in Zwartsluis waar het kluizenaarsgezin enige tijd een winkeltje in houten speelgoed had.
Aan de buitenkant van het pand zijn geen sporen van braak te zien. Het lijkt er op dat de inbraak een kwajongensstreek is geweest van een aantal mensen uit het dorp zelf. 
Oostenrijker Josef B. huurde het pand samen met Gerrit Jan van D., de vader van het gezin in Ruinerwold dat jarenlang in afzondering leefde. De twee hadden er tussen 2004 en 2006 een winkel waarin vooral houten kinderspeelgoed werd verkocht. Gerrit Jan van D. zou met zijn gezin boven de winkel hebben gewoond.
Vanaf het moment dat het gezin het pand verliet, eind 2006, staat het er verlaten bij. Zo nu en dan bezocht Josef B. het winkelpand, maar daar keek niemand in het dorp vreemd van op. Hij was immers de huurder en er waren geen geluiden dat hij de huur niet zou betalen.
In dezelfde week dat het gezin werd ontdekt in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, doorzocht de politie het pand aan de Kerkstraat en een pand aan de Stationsweg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.