Beginnend bestuurder scheurt met 160 km/u langs lasercontrole bij Zwolle

Een beginnend bestuurder is zijn rijbewijs voorlopig kwijt: bij een lasercontrole op de Hermelenweg in Zwolle bleek hij bijna 160 kilometer per uur te rijden, waar 60 is toegestaan.

Het rijbewijs kon ter plekke worden ingeleverd. De automobilist moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Tegen de man zal waarschijnlijk een boete van 1600 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid worden geëist. Ook zal hij een gedragscursus via het CBR moeten gaan volgen.

politie_teamverkeer_on

Onze onopvallende motorrijder, die overigens als #politievrijwilliger bij ons op de afdeling werkt, hield net een lasercontrole op de Hermelenweg te Zwolle. De maximumsnelheid is daar 60 km/u............... En geen 160 km/u😦

De beginnend bestuurder die staande werd gehouden kon meteen zijn rijbewijs inleveren die hij ál 1,5 jaar in zijn bezit had. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter, waar @verkeersofficier een boetebedrag van €1600,- voor zal stellen én een ontzegging van de rijbevoegdheid, een zgn. OBM. Het is aan de rechter om te bepalen hoe hier mee om te gaan.

Verder zal deze beginnend bestuurder, die ook nog eens een hele jeugdige passagier naast zich had zitten, aangemeld worden bij het #CBR voor een gedragscursus (#EMG). ^RD

#lasercontrole #handhaving #verkeer #verkeersveiligheid #onveilig #Zwolle

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle 112 beginnend bestuurder Nieuws
Deel dit artikel: