nieuws

Annie Schreijer- Pierik blijft strijden tegen klokverzetten: "Hopelijk nu echt voor de laatste keer"

Ze heeft niet geprofiteerd van het extra uurtje slaap. "Ik word altijd op dezelfde tijd wakker". Want het verzetten van de klok blijft haar tegenstaan. Maar deze week werd Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde toch beloond: er ligt een voorstel van de Europese Commissie om de winter-en zomertijd af te schaffen.
"Dat was mooi nieuws, maar nu moet er ook actie komen", vindt ze. "Nu zijn de landen aan zet. Voor 2021 moet er een gezamenlijke afspraak komen welke tijd het wordt. Anders krijg je bijvoorbeeld een uur tijdsverschil met Duitsland en dat wil je niet."

Omliggende landen

Schreijer-Pierik strijdt al jaren tegen het verzetten van de klok. Volgens haar is het sleutelen aan de tijd vooral slecht voor ons bioritme. "Het belangrijkste is dat het twaalf uur is op het moment dat de zon het hoogst aan de hemel staat. En dat je daar met de omliggende landen uitkomt."

Verstoord

"Het gaat om de kleine kinderen die er 's morgens last van hebben of mensen die moeilijker in slaap komen omdat het ritme is verstoord. Het is schadelijk voor ons, en daarom moet het stoppen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.