nieuws

Aldo Winkels en Femke doen mee aan de Olympische Spelen voor jachthonden

Het worden wel de Olympische Spelen voor jachthonden genoemd, de Nimrodproef. Maandag 11 november doen Femke en baasje Aldo eraan mee in het Groninger Westerkwartier op Landgoed Nienoord.
Hondenfokker Aldo Winkels uit Vriezenveen hoopt dat de zeven jaar oude labrador retriever Femke slaagt voor de proef. "Van de achttien honden krijgen maar twee of drie een diploma, het wordt dus heel moeilijk om ook nog eens de beste te worden. Maar we trainen er hard voor en ik weet dat ze het kan."

Een keer meedoen

De Nimrodproef is een jaarlijkse wedstrijd voor jachthonden, waarbij achttien deelnemers met hun eigenaar drie proeven moeten doorlopen. Bijzonder aan de proef is dat elke hond in z'n leven maar een keer mee mag doen.

Oma

Winkels deed een keer eerder mee aan de Nimrodproef. "Dat was in 2011 met de oma van Femke, toen ging het vooral om het meedoen. Nu zou het mooi zijn als we een stapje verder gaan."

Ontploft

Mocht Femke slagen voor de proef, dan gaat een droom in vervulling. "Dan ontploft de wereld, hier hebben we zeven jaar lang keihard voor getraind." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.