nieuws

Bouwers willen snel maatregelen, anders volgen er meer protesten

De politiek moet binnen twee weken maatregelen nemen om de regelgeving rond stikstof en bepaalde chemische stoffen 'vlot te trekken'. Gebeurt dat niet, dan zullen meer acties volgen van bouwers, transporteurs en mensen uit andere sectoren.
Dat kondigden de initiatiefnemers van het grote protest, dat voor woensdag gepland staat in Den Haag, vandaag aan tijdens een persconferentie in Waddinxveen.

Milieuregels
Werknemers én werkgevers gaan woensdag demonstreren op het Malieveld in Den Haag. Ze vinden dat Nederland door milieuregels 'op slot zit'. Actiegroep Grond in Verzet wil dat het een publieksvriendelijke betoging wordt en roept deelnemers op om niet in navolging van de boeren met zware machines naar Den Haag te komen. 'Mensen ja, materieel nee', werd vorige week al gezegd tegen de achterban.
Vanuit 25 plaatsen in het land vertrekken bussen naar het protest. Om toch te laten zien 'welk materieel door deze onnozele regelgeving stilstaat', wil de actiegroep wel zelf regelen dat het Malieveld vol komt te staan met vrachtwagens, shovels en ander materieel. Een van de initiatiefnemers van het bouwprotest is Klaas Kooiker uit Staphorst. Hij verwacht zo'n duizend voertuigen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.