nieuws

Slachtoffer liquidatiepoging Zwolse wijk Stadshagen zelf aangehouden voor moordpoging

Onderzoek naar schietpartij in Zwolle
Onderzoek naar schietpartij in Zwolle © Stefan Verkerk
De 26-jarige Zwollenaar die onlangs onder vuur werd genomen in de Zwolse wijk Stadshagen, is vanochtend aangehouden in zijn woonplaats. Ook zijn 25-jarige broertje is opgepakt. Dat gebeurde in het Duitse Gronau. Ze worden van een moordpoging in Zwolle verdacht én van het geven van een moordopdracht.
De 26- jarige werd pas geleden zelf beschoten met tientallen kogels. Het leidde tot grote onrust in de kinderrijke wijk. Uit onderzoek van de politie bleek dat hij en zijn broertje zelf ook een moordpoging zouden hebben begaan.

Beschoten busje

Dat gebeurde drie jaar geleden op de Wijheseweg, net buiten de stad. Daar werd een busje beschoten, volgens de politie door beide broers. De twee inzittenden van het busje raakten toen gewond, maar overleefden de aanslag. 
De broers worden er ook van verdacht recent een moordopdracht te hebben gegeven. Mogelijk heeft dat te maken met de beschieting in Stadshagen. De politie wilde vervolgens het duo snel achter tralies vanwege het risico op verdere escalatie.
Advocaat Van Veen van de twee broers kan niet aangeven of het vermeende verstrekken van de moordopdracht dan vóór of na de beschieting in Stadshagen zou zijn gegeven.

Onderzoek in woning Vrouwenlaan

Gelijk met de inval in Gronau, werd vanochtend een huis aan de Vrouwenlaan in Zwolle doorzocht. Daar werden meerdere vuurwapens gevonden. Onderzocht wordt of die zijn gebruikt. 
In het huis werden een man van 50 en een vrouw van 48 aangehouden. Zij worden verdacht van het voor handen hebben van deze vuurwapens. De politie onderzoekt hun rol in de andere geweldsincidenten. Volgens advocaat Van Veen gaat het niet om familie van de twee broers.
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.