nieuws

Wat vind jij: Om horrorfiles te voorkomen is carpoolen noodzakelijk

Wat vind jij: Om horrorfiles te voorkomen is carpoolen noodzakelijk
Wat vind jij: Om horrorfiles te voorkomen is carpoolen noodzakelijk © Eigen foto
Het is een van de grootste nationale frustraties: files. Dan vallen automobilisten de komende maand 'met de neus in de boter', want november is traditiegetrouw dé filemaand. De ANWB en Rijkswaterstaat verwachten dit jaar nog meer files dan vorig jaar. 
Er zijn een aantal redenen aan te dragen waarom november de drukste maand is op de Nederlandse snelwegen. Ten eerste nemen mensen doorgaans weinig vrij van hun werk omdat bijna niemand op vakantie gaat in november. Daardoor zijn er simpelweg meer verkeersdeelnemers dan in andere maanden. 
Daarnaast doet in november ook Koning Winter zijn intrede en ontstaan er meer files dankzij regen en ijzel. Mensen gaan door het slechte weer vanzelfsprekend voorzichtiger en langzamer rijden. Ook de wintertijd speelt volgens de ANWB een rol, want automobilisten moeten wennen aan het feit dat ze zowel ’s ochtends als ’s avonds in het donker in de spits moeten rijden.
Wat vind jij? Moeten meer mensen carpoolen om ellenlange files zoveel mogelijk te beperken of is dit niet de oplossing? Stem en praat mee! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.