nieuws

Monsterproces over zeven moordpogingen in regio Twente van start

Beeld van de beschieting aan de Enschedese Benkoelenstraat
Beeld van de beschieting aan de Enschedese Benkoelenstraat © beeldbewerking RTV Oost
Bij de rechtbank in Almelo begint vandaag een monsterproces tegen twee broers die worden verdacht van zeven moordpogingen in Enschede, Almelo en Gronau in 2017. Volgens justitie beschoot één van hen vier panden met automatische wapens, doorzeefden ze twee mannen met kogels en werd door één van hen een kapper in brand gestoken. De rechtbank trekt er zeker zes zittingsdagen voor uit.
De jongste van de twee broers is eerder dit jaar ook al veroordeeld voor het uitvoeren van twee andere moordpogingen. Zo gooide hij volgens de rechtbank bij twee Almelose huizen brandbommen naar binnen waar op dat moment mensen lagen te slapen. De man, met als bijnaam 'Wolfje', werd veroordeeld tot zestien jaar cel.

Automatische wapens

De komende dagen moet hij zich verantwoorden voor het beschieten van een drugsdealer op een parkeerplaats in Gronau. Dat gebeurde op 24 mei 2017. Het slachtoffer werd zes keer beschoten en vier keer geraakt, maar overleefde de aanslag.
Ook wordt 'Wolfje' verdacht van het beschieten van huizen aan de Enschedese Populierstraat en Benkoelenstraat, en de Almelose Rietstraat. Dat gebeurde allemaal in de nacht van 19 september 2017. Toen werd ook shishalounge LuxXx beschoten in Enschede. Op camerabeelden is te zien dat de schutter salvo's afvuurt met een automatisch wapen.
De rechtbank behandelt de zaak tegen 'Wolfje' vandaag en vrijdag.

Kapper in de brand

Volgende week moet zijn broer voor de rechter komen. Hij wordt ervan verdacht dat hij begin 2017 in Enschede een kapper in de brand zou hebben gezet. Ook zou hij in de Enschedese Ruischenborchstraat een man hebben beschoten met meerdere kogels. De slachtoffers overleefden. Achteraf bezien waren ze waarschijnlijk niet eens het beoogde doelwit.
De zaak tegen de oudste broer wordt volgende week behandeld. Ook daar trekt de rechtbank twee dagen voor uit. De week erop zal justitie bekendmaken hoe zij tegen de zaak aankijkt en een strafeis formuleren. De verdediging van de broers krijgt daarna nog tijd voor pleidooi.
De twee broers hebben volgens het OM gehandeld in opdracht van de Twentse 'Godfather' Simo D. Die zit momenteel vast in een Duitse cel voor drugshandel. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.