nieuws

DNA-test bij kinderen 'kluizenaarsgezin'

Er volgt een DNA-onderzoek naar het 'kluizenaarsgezin' van vader Gerrit Jan van D.
Er volgt een DNA-onderzoek naar het 'kluizenaarsgezin' van vader Gerrit Jan van D. © Facebook/John Eagles
Een DNA-test moet uitwijzen of de zes jongvolwassenen van het 'kluizenaarsgezin' de biologische kinderen zijn van de 67-jarige Gerrit Jan van D. Hij en de zes kinderen, met wie Van D. een teruggetrokken leven leidde, beweren allen familie van elkaar te zijn, maar het Openbaar Ministerie wil daar onomstotelijk bewijs van. Vandaar dat justitie nu heeft besloten tot een zogeheten DNA-verwantschapsonderzoek.
Voor het vermeende gezin neerstreek op het Drentse platteland woonde het in Hasselt en Zwartsluis. Meerdere omwonenden van de speelgoedwinkel in Zwartsluis verklaarden echter de kinderen nooit te hebben gezien.
Justitie wil nu via de DNA-test uitsluitsel over de familiebanden, zo meldt RTV Drenthe. Onduidelijk is nog of de drie kinderen van het gezin, die eerder al waren gevlucht en op eigen benen verder gingen, ook in dit onderzoek worden betrokken.

Gevangenisziekenhuis

Van D. wordt momenteel vastgehouden in het speciale gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving: hij zou de kinderen tegen hun wil hebben vastgehouden. Ook houdt justitie hem verantwoordelijk voor het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen.

Oostenrijker Josef B.

Ook de 58-jarige huurder van de boerderij bij Ruinerwold, de Oostenrijker Josef B., wordt om dezelfde redenen vastgehouden. De twee worden deze week opnieuw voorgeleid bij de raadkamer van de rechtbank in Assen. Het OM heeft al laten weten dat ze de twee langer wil vasthouden.

Internationale affaire

Het gezin zou zo'n negen jaar in een totaal isolement hebben geleefd. Naar verluidt onder meer uit vrees voor het Einde der Tijden. Ook zouden er banden zijn met de Moonsekte.
De affaire, die internationaal opzien baarde, kwam aan het licht nadat de oudste zoon bij een dorpskroeg in Ruinerwold naar binnen was gewandeld en zijn verhaal deed. De kastelein sloeg daarop alarm.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.