nieuws

Tio Hengelo heeft voor negende keer op rij beste toerisme-opleiding van Nederland

Tio-vestigingsleider Maurice Krabbenborg (L) met een leerlinge
Tio-vestigingsleider Maurice Krabbenborg (L) met een leerlinge © RTV Oost / Oene Loonstra
De hogeschool Tio Hengelo heeft de beste toerismeopleiding in Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids HBO 2020. Het is niet voor het eerst dat Tio er met deze titel vandoor gaat. Al voor het negende jaar op rij wordt in Hengelo het beste toerismeonderwijs gegeven.
De lijst van de Keuzegids wordt op drie verschillende punten samengesteld. Ten eerste geven de studenten zelf de opleiding een cijfer. Ook geven externe experts hun mening en ook worden de slagingspercentages en doorstroomcijfers onder de loep genomen. "Als je het op die drie fronten goed doet, dan ben je de beste van Nederland", is de conclusie van vestigingsleider Maurice Krabbenborg. 

Negende keer

Het is de negende keer op rij dat Tio er met deze prijs vandoor gaat. Krabbenborg merkt dat de lijst ook steeds belangrijker wordt. "Steeds meer ouders kiezen voor kwaliteit en kijken naar deze keuzegids. Maar voor ons is de lijst ook erg belangrijk voor de waardering voor het werk dat je doet." 

Persoonlijke aandacht

Volgens Krabbenborg is de kleinschaligheid van de school de sleutel tot succes. Hij zegt dat er maar elf leerlingen in een klas zitten, zodat ze allemaal persoonlijke aandacht kunnen krijgen.
Ook werken er docenten uit de praktijk. "Ze staan vaak parttime voor de klas, zodat ze ook nog kunnen werken in het bedrijfsleven. Zo nemen ze dagelijks actuele praktijkvoorbeelden mee de klas in."

"Beter dan Amerikaanse scholen"

"Ik heb ook in Amerika gestudeerd en ik moet wel zeggen dat Tio zelfs beter is dan Amerikaanse scholen", vertelt een leerlinge. "Ze hebben het dubbel en dwars verdiend."
Ook is ze tevreden over het lesprogramma. "We hebben natuurlijk lessen, maar ook bedrijfsbezoeken. Ook hebben we gastlessen en dan zie je opeens Floortje Dessing door de gang lopen. Ook hebben we veel projecten. Het is leren door te doen en dat is erg fijn."
Om op het Tio te kunnen studeren moet je wel flink investeren. Het collegegeld op de particuliere school bedraagt elk jaar een kleine 20.000 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.