nieuws

Tim uit Haaksbergen is beste gastheer van het land

Tim won de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019
Tim won de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 © Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019
Tim Wellenberg uit Haaksbergen heeft de Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs gewonnen. De in Vilsteren opgegroeide Tim is maître-sommelier bij het Enschedese restaurant Hanninkshof en mag zich nu gastheer van het jaar noemen.
De jury koos voor Tim Wellenberg vanwege "zijn kundigheid en onovertroffen hartelijkheid". De prestigieuze prijs werd uitgereikt door Maurice Hennessy, lid van de achtste generatie van de iconische Hennessy familie, die ieder jaar speciaal voor de gelegenheid naar Nederland komt.
Tim mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet en ontvangt de wisseltrofee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen. "Ik ben echt superblij", vertelt hij. "Je staat in de finale met z'n tienen, allemaal van gerenommeerde bedrijven. De top drie halen was mijn doel, maar dan win je en word je echt geleefd."
Waarom de keuze van de jury op hem viel, weet Tim nog steeds niet. "Ik heb niet de mogelijkheid gehad om nog met de jury te praten, maar ik was het meest consistent op alle onderdelen." Zo moest hij eerst een voorronde overleven, waarna hij aan pittige testen werd onderworpen. Zo kwam onder meer Cees Helder op bezoek, de allereerste driesterrenkok van Nederland, om Tim aan de tand te voelen. "Ik ben 26 jaar, maar dit is echt de kroon op mijn carrière."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.