nieuws

'Provincie Overijssel luisterde niet naar waarschuwingen over PAS van eigen jurist'

Provincie Overijssel (logo)
Provincie Overijssel (logo) © RTV Oost / Rogier van den Berg
De provincie Overijssel luisterde niet naar de waarschuwingen van het eigen hoofd juridische zaken over de PAS. Dat schrijft De Volkskrant. Een jaar geleden zou gewaarschuwd zijn dat de PAS juridisch niet houdbaar is. De provincie zou zich, ondanks het advies, vervolgens niet hebben voorbereid op het vervallen van PAS.
Partij voor de Dieren en GroenLinks stellen morgen vragen aan gedeputeerde Ten Bolscher. Ze willen weten waarom het provinciebestuur niets heeft gedaan met de risicoanalyse die is gemaakt door het hoofd van de juridische afdeling van de provincie.
Luuk Folkerts, fractievoorzitter van Partij voor de Dieren, noemt dit frustrerend. "Wij (PvdD, GL en PvdA) hebben hier een jaar geleden vragen over gesteld aan het provinciebestuur. Nu blijkt er informatie te zijn geweest die niet in de lijn is met de antwoorden die wij kregen. Wij zagen de uitspraak over de PAS aankomen en hebben geprobeerd om ons er op voor te bereiden, maar we kregen geen voet van de grond. Dit is bestuurlijk gepruts."
"Het lijkt erop dat het provinciebestuur oogkleppen op heeft gehad", zegt Robert Jansen van GroenLinks. Hij wil vooral weten wat er intern met de risicoanalyse is gedaan. "Heeft het hoofd van de juridische afdeling dit mogen presenteren aan het college of heeft het college de deur dichtgehouden?"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.