nieuws

Help een kind sporten!

Kinderen sporten
Kinderen sporten © Sport & Cultuurfonds
Vind jij ook dat ieder kind moet kunnen sporten? Ieder weekend staan honderdduizenden kinderen op het voetbalveld, hockeyveld of op de tennisbaan of zijn ze in de zaal aan het basketballen of volleyballen. Toch zijn er ruim 423.000 kinderen die leven in gezinnen met een inkomen onder het sociaal minimum. 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn gemiddeld 3 kinderen per klas. De ouders van deze kinderen hebben vaak geen geld om het lidmaatschap van een sportvereniging en een sporttenue te betalen.
rtvoost-menu-helpeenkindsporten-1-evenementen

Sporten is gezond

Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid van het kind. Sporten tijdens de jeugd heeft een gunstig effect op de gezondheid als volwassene. Daarbij zorgt sport voor maatschappelijke binding en draagt sport bij aan de integratie van achterblijvende of kwetsbare groepen en zelfvertrouwen en eigenwaarde van de kinderen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel heeft als doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders de kans te geven om te gaan sporten. De bijdrage van maximaal € 250,- per kind per jaar is bedoeld voor bijvoorbeeld het betalen van het lidmaatschap en de aanschaf van (sport)kleding. Het fonds is bestemd voor kinderen van 4 t/m 18 jaar uit gezinnen die leven van een inkomen van maximaal 120% van het wettelijk sociaal minimum.

Doneer hier en help een kind sporten

Kom ook in actie en zamel geld in om alle kinderen mee te laten doen met sport.
Wat kun je doen?
Wat kun je doen? © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.