nieuws

Koeman neemt Weghorst wederom op in voorselectie Oranje

Wout Weghorst
Wout Weghorst © Pro Shots
Bondscoach Ronald Koeman heeft wederom een plek ingeruimd voor de Bornse spits Wout Weghorst in de voorselectie van het Nederlands elftal. De aanvalsleider van het Duitse VfL Wolfsburg behoort tot 28-koppige spelersgroep, waarvan uiteindelijk nog enkele spelers afvallen voor de EK-kwalificatie-interlands tegen Noord-Ierland en Estland.
Weghorst is inmiddels een vaste waarde in de voorselectie van Oranje, maar werd ondanks zijn uitmuntende prestaties in de Bundesliga keer op keer teleurgesteld door Koeman, die Sevilla-bankzitter Luuk de Jong hoger in de pikorde heeft staan. AZ-aanvaller Calvin Stengs is het enige nieuwe gezicht in de voorselectie. 
Het Nederlands elftal speelt zaterdag 16 november eerst tegen Noord-Ierland. Plaats van handeling is Windsor Park in Belfast waar het beginsignaal om 19.45 uur plaatselijke tijd klinkt (20.45 uur in Nederland). Dinsdag 19 november staat in Amsterdam Oranjes laatste groepswedstrijd in het kader van EK-kwalificatie op het programma. In de Johan Cruijff ArenA is Estland vanaf 20.45 uur de tegenstander.

Jong Oranje

Justin Hoogma zit opnieuw in de voorselectie van Jong Oranje. De Oldenzaler zit de laatste maanden steevast ook bij de definitieve selectie. De ploeg van coach Erwin van de Looi speelt op donderdag 14 november het EK-kwalificatieduel in en tegen Gibraltar en vijf dagen later komen de leeftijdsgenoten van Engeland naar Doetinchem voor een oefenwedstrijd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.