nieuws

De Popronde in Overijssel: deze acts mag je volgens de organisatie niet missen

Tricklebolt uit Lemele zit in de selectie van de Popronde
Tricklebolt uit Lemele zit in de selectie van de Popronde © Popronde
De Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, slaat Overijssel niet over. 22 september was 'ie al in Almelo en de komende drie weekenden zijn Zwolle, Deventer en Enschede aan de beurt. Maar met tientallen acts per dag op het programma, waar moet je als bezoeker dan naartoe? De coördinatoren van de drie steden geven tips!
Vandaag staat Zwolle helemaal in het teken van livemuziek en opkomende bands. Op 9 november strijkt de Popronde neer in Deventer en 15 november is het aan Enschede om de stad op z'n kop te zetten. 

Zwolle - Serena Oosterloo

"Ik ben dit jaar voor het eerst de Popronde-coördinator voor Zwolle, maar als bezoeker ben ik er al heel vaak geweest. Ik vind het heel tof dat het om talentontwikkeling gaat. Goede bandjes krijgen de kans om zoveel mogelijk te spelen. Waar dan ook. Van grote poppodia tot koffietentjes. Je komt als artiest overal en dat is heel leerzaam.
  1. Zelf vind ik Eva van Maanen heel leuk. Zij combineert pop met elektronisch en hiphop. Verder zingt ze Nederlandstalig. Het zijn scherpe eigentijdse liedjes, heel eigen. Er zit niets in de selectie wat daar op lijkt.
  2. Als tweede zeg ik Three Little Clouds, een grote funkband. Alles klopt daar gewoon aan. De kwaliteit live is heel goed en hun optredens zijn altijd één en al feest. 
  3. Als laatst raad ik Tricklebolt aan. De bandleden komen uit Overijssel. Ik vind het heel leuk dat zij in de selectie van de Popronde zitten. De band speelt jaren 70-rock. Verder zien de mannen er heel cool uit en zijn ze echt steengoed." 

Deventer - Fabian Schrijver

"Het kan voor opkomende bands best lastig zijn om optredens te regelen. De Popronde geeft ze de kans om ook buiten hun eigen regio op te treden. Dat kan een enorme boost geven. Maar voor een stad is het ook te gek. Het festival zorgt voor een hele bruisende dag. Elke stad probeert zo breed mogelijk te programmeren. Er is dus voor ieder wat wils, van metal tot volksmuziek.
  1. Twee bands die ik zelf heel erg te gek vind zijn The Koalaz en Destructive Penguins. Zij combineren hiphop met reggae. Het zijn echt van die zomerse feel good bandjes. 
  2. Ook Druiprek vind ik heel vet. Een rave-act uit Twente die valt onder house, maar lekker obscuur is. Hun doel is feest maken en raven met elkaar. Dat moet je echt even zien.
  3. Kay Slice is ook een aanrader. Een hiphopartiest met Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden. Maar er zijn zoveel vette dingen."

Enschede - Ruud Gielen

"In de afgelopen 25 jaar heeft de Popronde zichzelf gewerkt naar de poortwachter van jong talent dat hoopt een sprong te kunnen maken naar het poppodiumland. Als bezoekers graag nieuwe dingen willen ontdekken, hebben ze elk jaar de kans opkomende acts te zien. Qua locaties en acts kan het allemaal niet gek genoeg en kwaliteit is vaak gegarandeerd.
  1. Ten eerste raad ik Raderkraft aan. Dat is een soort new wave, elektronische act bestaande uit één man. Ik kwam hem tegen in Nijmegen en dacht meteen 'die moet ik ook in Enschede hebben'.
  2. Bongloard is dat ene garagebandje waar je elke Popronde naar op zoek bent. Lekkere harde rockpunk.
  3. De laatste favoriet, Hytes, is van mede-organisator Tim (van Berkel, red.). Met hem coördineer ik de Popronde in Enschede. Hij is meer van de elektronische muziek en zelf kom ik uit de bandjeswereld. Maar de jongens van Hytes nemen hun eigen lichtshow mee. Heel vet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.