nieuws

CDA, CU en PvdA: "Behoud politiecel in oosten"

CDA, CU en PvdA: "Behoud politiecel in oosten"
CDA, CU en PvdA: "Behoud politiecel in oosten" © GettyImages
De politiecellen in Deventer, Doetinchem, Ede en Tiel moeten behouden blijven. De politie in die plaatsen kan het zich niet veroorloven om uren met arrestanten onderweg te zijn, vinden regeringspartijen ChristenUnie en CDA en oppositiepartij PvdA.
De politie wil de cellen bij politiebureaus in de Gelderse en Overijsselse plaatsen sluiten. Dat scheelt geld en mankracht. Maar burgemeesters van gemeenten in het oosten van Nederland luiden de noodklok. Zij krijgen bijval van Tweede Kamerlid Chris van Dam (CDA) en Stieneke van der Graaf (CU).
Op het platteland is al nauwelijks politie, zeggen ze. Als politiemensen dan ook nog lang onderweg zijn om arrestanten weg te brengen, is er geen agent in de buurt wanneer de nood aan de man is.

Andere oplossing

Justitieminister Ferd Grapperhaus moet een andere oplossing vinden, stellen Van der Graaf en Van Dam. Van der Graaf oppert 'een arrestantencomplex dat alleen open is tijdens piekmomenten zoals uitgaansavonden en evenementen, of een andere manier van arrestantenvervoer.'
Dat laatste suggereert ook PvdA'er Attje Kuiken. Zij zegt daarover dat sluiting alleen een optie kan zijn 'als er een aparte vervoersdienst voor arrestanten komt'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.