nieuws

Heinose kinderen zijn troep beu en ruimen het bos bij hun huis zelf op

Het viel ze steeds vaker op, de zusjes Doortje (7) en Wies (5) en hun broertje Hein (3) uit Heino. In het bos rond hun huis lag steeds vaker afval en dat moet anders, dacht het drietal. En dus besloten ze actie te ondernemen.
Samen met hun moeder gingen ze op pad: gewapend met werkhandschoenen en vuilniszakken. Wat ze vonden? "21 blikjes bier, 27 colablikjes en 35 verpakkingen van McDonalds. En tien sigarettenpakjes," vertelt Doortje.
De reden waarom ze het afval weghaalden, laat zich raden: "Omdat het niet goed voor de natuur is."

'Ontzettend veel rotzooi'

"We fietsen vaak van school naar huis en dan zien we zo ontzettend veel rotzooi liggen", vertelt moeder Eefje van Egmond. "Met de buurt ruimen we het hier twee keer per jaar op. Dat hadden we net gedaan, maar het was lekker weer dus toen zijn we maar weer gaan opruimen."
"Er lag echt te veel afval, het was geen gezicht", stelt Doortje.

Zeven vuilniszakken vol afval

Uiteindelijk verzamelde het drietal zeven vuilniszakken vol afval. Dat wordt binnenkort door de gemeente opgehaald. De actie van de kinderen werd door buurtbewoners erg gewaardeerd.
Een buurvrouw beloonde de kinderen met een pak koekjes. "Maar dan moet je de verpakking straks niet in het bos gooien, hè?"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.