nieuws

Groen licht voor sporthal Boekelo: collectanten halen in één dag ruim een ton op

Groen licht voor sporthal Boekelo: collectanten halen in één dag ruim een ton op
Groen licht voor sporthal Boekelo: collectanten halen in één dag ruim een ton op © RTV Oost
De bouw van een nieuwe sporthal bij MFA De Zweede in Boekelo kan beginnen. Vandaag hebben 136 vrijwilligers maar liefst 108.000 euro bij elkaar gecollecteerd, ruim het dubbele van de benodigde 50.000 euro. Sponsors hebben een ton bijgelegd. Eindbalans: 208.497,32 euro.
Het was een belangrijke dag voor Boekelo, Usselo en Twekkelo; zou het lukken om genoeg geld in te zamelen voor de bouw van de sport- en cultuurhal bij MFA De Zweede? 
'Ja, ruim zelfs. Gelukkig maar, want de sportzaal aan de Diamantstraat was hard aan vervanging toe', schrijft de organisatie van Vrienden van De Zweede op haar site. Door groei van het aantal inwoners en de behoefte aan meer sportieve en culturele activiteiten bleek de zaal al snel te klein en te gedateerd.

Sport én concerten

De nieuwe hal krijgt de grootte van twee gymzalen van 28 bij 24 meter. De ruimte is geschikt voor sportactiviteiten als volleybal, handbal en zaalvoetbal, maar er kunnen ook concerten worden georganiseerd. De zaal kan zelfs worden uitgebreid met een derde deel. 
De bouw van de nieuwe zaal moet komend voorjaar beginnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.