nieuws

Enschedees team doet mee aan Amsterdam - Dakar Challege met 'gammel bakkie'

Enschedees team rijdt met auto van Amsterdam naar Dakar voor goede doel
Enschedees team rijdt met auto van Amsterdam naar Dakar voor goede doel © Facebook Maartje Oliemand
Met een 20 jaar oude Peugeot 306 van Amsterdam naar Dakar rijden. De Enschedeër Gijsbert Dos Santos gaat dat met zijn driekoppige team Quirky doen. Ze doen mee aan de Amsterdam - Dakar Challenge om geld op te halen voor het goede doel. Vandaag gaat de reis van start. 
Dertig teams doen dit jaar mee aan de roadtrip. Ze zijn drie weken onderweg om van de hoofdstad van Nederland naar Dakar te rijden. Dos Santos maakt zich op voor vertrek. "Ik ben hier al een tijdje naar toe aan het werken en nu gaat het echt gebeuren."

Geen wedstrijd

De Enschedeër vindt de reis spannend, maar ziet het vooral als een vakantie. "Het is geen wedstrijd, maar een echte roadtrip. Alle deelnemers zullen elkaar helpen om uiteindelijk aan te komen in Dakar. Het leek mij een mooie uitdaging."
Mooie bijkomstigheid is volgens Dos Santos dat hij tijdens zijn reis geld ophaalt voor het goede doel. "Mensen kunnen nu al doneren, maar als we in Afrika zijn gaan we de auto veilen waarmee we hebben gereden. Die opbrengst gaat naar zonnepanelen in onder andere Senegal. We hebben dus een mooie vakantie en helpen er mensen mee."

Meer vrouwen dan ooit

In totaal doen 58 mannen en 17 vrouwen mee aan de 46ste editie van de Amsterdam - Dakar Challenge. En daarmee doen er dit jaar meer vrouwen mee dan ooit tevoren. Alle teams halen geld op voor een goed doel. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.