Deventer drukbedrijf slaat duizenden extra shirts in na oproep Arjen Lubach

Het Deventer bedrijf Drukwerkdeal wordt overspoeld met bestellingen van t-shirts met de tekst 'Ik ben geen toprioriteit'. De shirts, bewust met typefout bedrukt, zijn een initiatief van tv-komiek Arjen Lubach. Hij roept leraren op tijdens de staking komende woensdag in kleding met deze tekst te lopen.

En daar lijken leraren massaal gehoor aan te geven. "We zijn gewend aan deze drukte tijdens Tweede Kamerverkiezingen", zegt Lourens Scholing, woordvoerder van Drukwerkdeal. "Maar buiten verkiezingen om, kan ik het mij niet herinneren dat het zó druk was."

Het bedrijf heeft inmiddels rond de duizend bestellingen binnen. "En één bestelling bestaat meestal uit meerdere shirts", zegt Scholing. "We hebben speciaal voor deze actie 16.000 extra shirts aan laten rukken."

Taalvoutje

De tekst, 'Ik ben geen toprioriteit', verwijst naar een uitspraak van Rutte, die de aanpak van het lerarentekort 'topprioriteit' noemde. En dat is vreemd, vindt Lubach, aangezien er volgens hem géén extra geld wordt uitgetrokken voor het onderwijs. En wat krijg je dan? Kinderen die niet weten hoe je het woord 'toprioriteit' wél schrijft.

Bekijk het fragment van Zondag met Lubach:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: