nieuws

Ronald Mulder grijpt startbewijs wereldbekerwedstrijden, Smeekens grote verliezer

Ronald Mulder
Ronald Mulder © Orange Pictures / Andre Weening
Ronald Mulder heeft zich tijdens het World Cup Kwalificatie Toernooi in Heerenveen op de 500 meter geplaatst voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het nieuwe schaatsseizoen. De schaatser uit Zwolle en Europees en Nederlands kampioen op de 500 meter was de enige Overijsselaar die bij de eerste vijf eindigde.
Voor Jan Smeekens uit Raalte liep het kwalificatietoernooi uit op een fiasco. Op het ijs in Thialf eindigde hij met 35,23 seconden als achtste en dat was niet genoeg voor een startbewijs. Dat betekent dat Smeekens voor het eerst sinds 2006 geen wereldbekerwedstrijden op de 500 meter zal rijden.
De winst ging naar Dai Dai Ntab in 34,79, waarmee hij iets sneller was dan Mulder (35,00). Mulder moest ook Kai Verbij (34,95) voor laten gaan. De resterende twee startbewijzen op deze afstand voor de eerste vier wereldbekers gingen naar de verrassende Lennart Velema (35,04, persoonlijk record) en Hein Otterspeer (35,05).

Overige Overijsselaars
Michel Mulder eindigde wel in de top tien (zevende in 35,14), maar dat was dus niet genoeg voor een ticket. Gijs Esders (Deventer), Mike van Essen (Schalkhaar), Sebas Diniz (Borne) en Hille Drenth (Kampen) deden eveneens een gooi naar de startbewijzen voor de wereldbekerwedstrijden, maar zonder succes.
Het World Cup Kwalificatie Toernooi is de basis voor de eerste vier wereldbekers in Minsk, Tomaszów Mazowiecki, Nur-Sultan (voorheen Astana) en Nagano.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.