nieuws

Kort maar krachtig: demonstratie in Deventer tegen Turkse invasie in Noord-Syrië

Op het Grote Kerkhof werd vanavond gedemonstreerd tegen de Turkse invasie in Noord-Syrië. Een groot protest was het niet: er was slechts handjevol betogers. Wel was er veel politie op de been, omdat vooraf onduidelijk was hoeveel demonstranten en eventuele tegendemonstranten op de manifestatie af zou komen.
Burgemeester Ron König kwam een kijkje nemen op het Grote Kerkhof. Hij gaf aan op de hoogte te zijn en goed contact te onderhouden met de Turkse gemeenschap in Deventer. Ook leden van de lokale SP-afdeling namen deel aan de protestactie. Zij waren vanochtend pas ingelicht en konden dus pas laat aanhaken. 

Beheersbaar

De actie was eigenlijk op de Brink gepland, maar op verzoek van de gemeente naar het Grote Kerkhof verplaatst. Zou de demonstratie uit de hand lopen vanwege een tegendemonstratie, dan is een escalatie daar voor de politie makkelijker beheersbaar.
Maar zover kwam het niet. Demonstranten zwaaiden met vlaggen en scandeerden leuzen, maar daar bleef het bij. De aanwezige agenten, vier ME-bussen, een videobus en zes paarden hoefden niet in actie te komen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.