nieuws

Hoofdklasse: SC Genemuiden vergeet koppositie te veroveren na gelijkspel tegen DETO

In de Hoofdklasse B stond vanmiddag de negende speelronde op het programma. SC Genemuiden liet na om de koppositie te veroveren en Staphorst vergat zichzelf te belonen.
Door puntenverlies van Eemdijk en SDC Putten had SC Genemuiden na dit weekend lijstaanvoerder kunnen zijn. Maar in de Overijsselse derby tegen DETO beet de ploeg zich stuk op de gasten uit Vriezenveen. DETO kwam al snel op voorsprong via een kopbal van Kaya en kreeg voor rust de nodige kansen om de score te verdubbelen. Ook Genemuiden wist meerdere keren gevaar te stichten, maar het bleef lang 0-1 in de tapijtstad. Tot de voorlaatste minuut, toen invaller Job van Dalfsen de gelijkmaker noteerde: 1-1. Dat was tevens de eindstand. 

Staphorst gelijk

In eigen huis kwam Staphorst niet verder van een gelijkspel tegen Urk. Ondanks de nodige kansen voor de formatie van Henk Weerman bleef het scoreformulier uiteindelijk leeg. Het bleef bij 0-0 en daardoor blijft Staphorst middenmoter in de hoofdklasse. 

Berkum boekt zege in Flevoland

Berkum wist in Emmeloord drie punten in de wacht te slepen. De Zwollenaren wonnen met 2-3 bij Flevo Boys. De gastheren kwamen nog wel op voorsprong via Doufikar, maar via Bacuna kwam Berkum op gelijke hoogte en tien minuten na rust bracht Chris van der Meulen de ploeg van Arno Hoekstra op voorsprong. Bacuna besliste daarna de wedstrijd door voor de 1-3 te zorgen. De aansluitingstreffer van Adams (2-3) kwam te laat voor Flevo Boys en daardoor wint Berkum voor de tweede week op rij.
Bekijk hier de andere uitslagen, stand en het programma in de hoofdklasse en hier de statistieken van de spelers in de hoofdklasse.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.