nieuws

Man uit Soest aangehouden voor betrokkenheid bij groot drugslab in Oldenzaal

De politie heeft een man van 33 uit Soest aangehouden voor betrokkenheid bij het grote drugslab dat afgelopen weekend aan de Kleibultweg in Oldenzaal werd ontdekt. Meerdere aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten. Het lab in Oldenzaal werd zaterdag gecontroleerd en maakte onderdeel uit van een langer lopend onderzoek, waarbij verschillende overheidspartners betrokken waren. 
Volgens de politie ging het om een groot laboratorium dat professioneel van opzet was. Over de exacte grootte van het lab en welke drugs er werden geproduceerd worden geen uitspraken gedaan. 
Twee grote vrachtwagens waren dit weekend nodig om alle chemicaliën en apparatuur uit een bedrijfspand in Oldenzaal te vervoeren. Uit het pand kwamen onder meer grote IBC-containers met chemicaliën, gasflessen, blauwe vaten, filtersystemen, (druk) ketels en afzuiginstallaties.

Twee dagen werk

De operatie bij het bedrijfspand aan de Kleibultweg begon zaterdagochtend rond een uur of tien. Hierbij waren naast de politie ook de recherche en het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) betrokken. Het LFO wordt onder meer ingezet bij de ontmanteling van drugslaboratoria. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de personen die verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van het drugslaboratorium.
De gemeente Oldenzaal is van plan het pand te sluiten. "Deze criminele activiteiten tolereren wij niet in onze stad", zegt de Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman. "We drukken eigenaren van panden nogmaals op het hart om goed te controleren aan wie ze verhuren." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.