nieuws

Aanpakken N35 tussen Nijverdal en Wierden uitgesteld door stikstof

Aanpakken N35 uitgesteld
Aanpakken N35 uitgesteld © RTV Oost
De N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt voorlopig niet aangepakt. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Door de werkzaamheden aan de weg zou er mogelijk te veel stikstof neerslaan.
Het project zou dit najaar worden aanbesteed, maar is nu tot nader order uitgesteld. Mogelijk kan het werk daardoor niet in 2021 beginnen. In het plan om de weg aan te pakken zou de weg iets naar het noorden worden verlegd. Ook zou de weg uit twee keer twee rijstroken gaan bestaan, met een maximale snelheid van 100 kilometer per uur.
Vanuit de regio en de Tweede Kamer wordt er langer aangedrongen op het op de schop nemen van de tweebaansweg. De N35 stond al op de lijst van projecten die gevaar lopen doordat de rechter een streep heeft gezet door het stikstofbeleid van het kabinet.

Gedeputeerde: 'Jammer, zat eraan te komen'

Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel vindt het jammer. "Maar dit zat er natuurlijk aan te komen door de uitspraak van de Raad van State. Het is spijtig dat het stilstaat, want we zijn al jaren aan het werk met dit dossier."
Wanneer er weer vergunningen afgegeven mogen worden, wil Boerman dat er zo snel mogelijk met de N35 begonnen gaat worden. "Dit project staat met stip op één. De besluitvorming is rond, het werk kan in uitvoering worden genomen. Dat moet zo snel mogelijk gebeuren." 
De Statenfractie van de PVV gaat schriftelijke vragen stellen over de uitstel. PVV-statenlid Joeri Pool: "In plaats van dat deze  gedeputeerde zijn poot stijf heeft gehouden, slikte hij de woorden van de minister als zoete koek en ging hij met een aai over de bol weer naar huis."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.