nieuws

Aangifte tegen kinderrechter in Almelo wegens 'liegen'

De aangevers zouden een geluidsopname van de zaak hebben
De aangevers zouden een geluidsopname van de zaak hebben © Cindy Hofhuis
Advocaat Sébas Diekstra heeft op verzoek van vier cliënten dinsdag aangifte gedaan tegen een kinderrechter in Almelo. Volgens Diekstra en zijn cliënten heeft de rechter gelogen over het verloop van een zitting, waarvan de inzet de verlenging van de uithuisplaatsing van twee jonge kinderen was. Het bewijs van de veronderstelde leugens wordt volgens Diekstra geleverd door een heimelijke geluidsopname die van de zitting is gemaakt.
De besloten zitting werd gehouden op 11 februari in het gerechtsgebouw in Almelo. De gemoederen liepen hoog op. Diekstra’s cliënten, onder wie de ouders van de beide kinderen (zes en inmiddels twee jaar oud), beschuldigden de betrokken rechter aan het eind van de sessie van partijdigheid en wraakten de rechter.
Volgens de rechter was op dat moment de behandeling van de zaak al gesloten en had zij mondeling uitspraak gedaan. Daarmee is het wrakingsverzoek te laat gedaan, meent zij.
De aangevers stellen dat er op dat moment nog geen uitspraak was gedaan, zij zouden een de audio-opname hebben die dat bewijst. De rechter wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en mogelijk meineed.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.