Twente heeft één concurrent voor het organiseren van de Special Olympics in 2022

De regio Purmerend is de enige concurrent van de regio Twente voor het organiseren van de Special Olympics in 2022. Bij het landelijke bureau van de Special Olympics in Utrecht hebben zich geen andere steden of regio's gemeld. 

Een delegatie van de Twentse gemeenten bood vorige week het bidbook 'Hier op An' persoonlijk aan in Utrecht. Daarmee hopen de gemeenten het evenement naar Twente te halen. 

Edam, Volendam, Beemster

Na Twente heeft ook de regio Purmerend zich gemeld. Die regio wil de sporters in onder meer Edam, Volendam en Beemster ontvangen. "De regio Purmerend kwam hun bidbook net als Twente persoonlijk in Utrecht overhandigen", zegt Thijs van Attekum van de Special Olympics.

"Ze zijn met sporters op bakfietsen langsgekomen. Het is zeker een geduchte concurrent voor Twente." Nu er twee kandidaten in de race zijn om het evenement te organiseren, is de kans groot dat het 'bidcomité' begin volgend jaar beide regio's komt bezoeken.

Als Twente de Special Olympics mag organiseren, wordt de campus van de Universiteit Twente in Enschede een 'Olympisch dorp'. Daar zullen de 2.000 tot 2.500 sporters en de bijna duizend begeleiders tijdens het evenement verblijven. De sporten vinden plaats in alle Twentse steden en dorpen. 

Winnaar

Nadat de twee regio's volgend voorjaar zijn bezocht, zal de organisatie de winnaar in maart 2020 bekendmaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
bidbook Special olympics twente Nieuws
Deel dit artikel: