nieuws

Nieuwbouwplan om historie en toeristische informatie in Ommen hand in hand te laten gaan

D
D © CCO
Eén plek voor een museum, de historische vereniging en een toeristisch informatie punt (TIP). Dat moet de uitbreiding van het huidige Streekmuseum in Ommen opleveren. Het bouwplan is gereed en als het aan het bestuur van hert Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) ligt, gaat in het voorjaar van 2020 de schop de grond in.
De uitbreiding van het museum, met daarin ook onderdak voor de historische tak van de vereniging, staat sinds 2016 hoog op het verlanglijstje van het CCO. Destijds gingen het Streekmuseum en de Historische kring (HKO) samen op in één vereniging.

Kosten gedekt

Voor de uitbreiding is in totaal 680.000 euro nodig. Hiervan draagt de gemeente 440.000 euro bij. De provincie heeft 100.000 euro in de bouwkosten toegezegd en de ontbrekende 140.000 euro neemt het CCO voor eigen rekening.
In het Cultuurhistorisch Centrum Ommen is de kerncollectie over de geschiedenis van Ommen vanaf de oudheid te zien. Ook beheert de organisatie het archief van de Historische Kring en biedt het plaats aan de diverse werkgroepen.

Extra kans

De inpassing van het informatiepunt voor toeristen wordt daarbij als extra kans gezien. Zo kunnen bij uitbreiding van het personeel de openingstijden van de CCO worden verruimd en kan het CCO zes dagen in de week open zijn.
Het bouwplan past in het huidige bestemmingsplan en vindt geheel plaats op het terrein dat eigendom is van de gemeente. Uit een eerste verkennende stikstofanalyse bleek dat er geen bijzondere problemen voor dit bouwplan worden verwacht.
De nieuwbouw van het Cultuurhistorisch Centrum wordt op 14 november besproken in de raadscommissie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.