nieuws

Geen dichte school, maar scholieren Nieuwleusen trekken aandacht met 'lawaaioptocht'

Geen dichte school, maar scholieren Nieuwleusen trekken aandacht met 'lawaaioptocht'
Geen dichte school, maar scholieren Nieuwleusen trekken aandacht met 'lawaaioptocht' © RTV Oost / Chantal Everaardt
De lerarenstaking van vandaag ziet er in Nieuwleusen net iets anders uit dan bij veel andere scholen. In het hele land zitten er ongeveer 4300 scholen dicht, maar basisschool De Zaaier uit Nieuwleusen niet. Om aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs, lopen de tweehonderd leerlingen een lawaaioptocht.
"Wij doen dit omdat wij op een positieve manier iets van ons willen laten horen", zegt Chantal van Haarst, de juf van groep 8. De school kiest er niet voor om de leerlingen een dag vrij te geven, omdat daar de ouders de dupe van zouden worden. "Van ouders kregen we de vragen: 'Zijn jullie dicht? Moeten we oppas regelen?' Toen hebben we met elkaar gezegd dat we niet dicht gaan", zegt Hetty Ruitenberg de directrice van de school.
Tekst gaat verder onder de video
Directrice Hetty Ruitenberg van basisschool De Zaaier uit Nieuwleusen over hun stakingsactie
Het protest trok door de straten van Nieuwleusen. Na de optocht was het een dag zoals alle anderen op De Zaaier. De leerlingen moesten gewoon weer de les in.

Structureel geld

De reden van het protest verschilt niet met de andere protesten. "Wij willen graag structureel geld zien. Geen eenmalig iets, want dan kunnen we geen extra leerkrachten voor inzetten", zegt juf Chantal.
"Morgen heeft een leerkracht bij ons een begrafenis, en we hebben geen invaller. Als we met ziekte te maken hebben, vangen we dit zelf op. Maar ook daar zit een grens aan. Daardoor gaan mensen meer werken, die gaan ook over hun grens."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.