nieuws

Wielrenner Wouter Wippert zet punt achter loopbaan

Wouter Wippert
Wouter Wippert © Orange Pictures / Dick Soepenberg
Wouter Wippert hangt zijn wielerfiets aan de wilgen. De sprinter uit Wierden is er niet in geslaagd een nieuwe ploeg te vinden voor het komende seizoen. 
Dat maakt hij bekend via zijn officiële Instagram-pagina. Toen Wippert enkele weken geleden zijn laatste wedstrijden reed in het shirt van zijn Ierse ploeg EvoPro Racing, wist hij nog niet dat het zijn laatste kilometers als professional zouden zijn. "Zonder optie voor 2020 om mijn grenzen te blijven verleggen zal mijn wielerverhaal jammer genoeg ten einde komen. De laatste pagina’s werden geschreven zonder dat ik wist dat het de laatste pagina’s waren."

Geweldig avontuur

Wippert kijkt met een goed gevoel terug op de jaren dat hij onderdeel uitmaakte van het peloton. "Ik heb met veel geweldige mensen samen mogen werken. Er waren emotionele uitdagingen voor de goeie en de slechte momenten op de fiets. Er waren dagen van afzien die ik nooit zal vergeten en dagen van teamwork en succes waar ik altijd met grote glimlach aan terug zal denken. Het was een geweldig avontuur waarin ik veel levenslessen heb geleerd."

Successen

Naast EvoPro Racing stond Wippert ook onder contract bij Team Roompot, Cannondale en Drapac. De 29-jarige coureur won onder meer een rit in de Ronde van Slowakije, de Santos Tour Down Under, de Omloop Mandel-Scheie en kwam als eerste over de streep in tal van etappekoersen. 

NK Wielrennen

In 2016 en 2017 werd Wippert tweede op het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg. Wippert kwam in 2017 juichend over de finishlijn omdat hij dacht dat hij sneller was dan Ramon Sinkeldam, maar in de herhaling bleek dat Sinkeldam de winnaar was. Huidig topsprinter Dylan Groenewegen werd destijds derde achter Wippert.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.