RvS: Bouw van 27 appartementen voor jongeren met beperking in Bornerbroek kan doorgaan

Zorggoed De Zegger mag in Bornerbroek 27 appartementen bouwen voor jongeren met een beperking, zo heeft de Raad van State vandaag beslist. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt vanwege de vergunning; volgens hen was de bouw van het complex niet toegestaan.

Zorggoed De Zegger beheert een zorgboerderij aan de Bolscher Landen. De buren vonden dat er door de bouw van de bijna dertig appartementen geen sprake meer was van een zorgboerderij, maar van een complete zorginstelling. En dat zou het geldende bestemmingsplan niet toelaten. Daarnaast vreesden zij voor overlast.

Ook de Overijsselse rechtbank twijfelde over het bestemmingsplan. Maar het gemeentebestuur wist de Raad te overtuigen van het feit dat het toch 'slechts' om een zorgboerderij zou gaan, ook al zou er een appartementencomplex bij komen.

Ondergeschikt
Voor de Raad is duidelijk vastgesteld dat de jongeren die de appartementen gaan bewonen actief zullen zijn op de naastgelegen zorgboerderij. De zorgfunctie wordt met het nieuwe appartementengebouw wel flink vergroot in vergelijking met de agrarische activiteiten. Maar het bestemmingsplan schrijft volgens de Raad van State niet voor dat de zorg ondergeschikt moet zijn aan die activiteiten.

De bouw van de appartementen was al gestart, op eigen risico van De Zegger. Maar de zaak moest officieel nog afgehamerd worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bornerbroek Raad van State Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: