nieuws

Politiechef Mengerink nieuwe directeur van Veiligheidsregio IJsselland

Politiechef Mengerink nieuwe directeur van Veiligheidsregio IJsselland
Politiechef Mengerink nieuwe directeur van Veiligheidsregio IJsselland © RTV Oost / Emiel Geerding
De 57-jarige Arjan Mengerink is vanaf 1 januari 2020 de nieuwe directeur van de Veiligheidsregio IJsselland. Mengerink maakt de overstap van de politie naar de brandweer. Hij is momenteel nog districtschef bij de politie IJsselland en houdt zich daar bezig met leiderschapsontwikkeling.
Mengerink heeft veel managementervaring op het gebied van veiligheid, niet alleen als districtschef bij de politie, maar ook bij de brandweer. Bij die laatste was hij lid van de Veiligheidsdirectie. De brandweer is dus geen onbekend terrein voor de politiechef.
Ook was Mengerink betrokken bij grote ontwikkelopgaven binnen de politie, zoals bij de vorming van de Nationale Politie en de realisatie van de meldkamer. Hij is afgestudeerd aan de Politieacademie en heeft de studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond.

Koers

Mengerink zegt zelf uit te kijken naar zijn nieuwe baan: "Een organisatie die samen werkt aan veiligheid, die gericht is op verbinden, inspelen op hetgeen er in de samenleving gebeurt en waarin vakmanschap centraal staat. Daar wil ik graag leiding aan geven."
Het bestuur van de Veiligheidsregio is blij met de aanstelling van Mengerink: "Met zijn komst krijgt de Veiligheidsregio een leider die zowel gericht is op de mens als het resultaat, die IJsselland met haar veiligheidsproblematiek goed kent, die hart heeft voor het operationele optreden en die gericht is op verbinden, ontwikkelen en presteren. Dat past helemaal bij de koers die de Veiligheidsregio heeft ingezet en de fase waar de organisatie zich in bevindt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.