Landstede Hammers onderuit in Israël na zenuwslopend Europees duel

Landstede Hammers heeft in de Europe Cup een nipte nederlaag geleden tegen koploper Ironi Nes Ziona. In Israël ging de ploeg van coach Herman van den Belt na een meeslepende wedstrijd uiteindelijk met 92-90 onderuit.
Een gelijkopgaand eerste kwart resulteerde na tien minuten basketbal in een nipte voorsprong voor de thuisploeg: 18-17. Daarna nam Landstede het heft in het handen en dat was ook terug te zien in de score. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Bij het ingaan van het derde kwart was de stand 42-46. De spanning steeg en Ironi Nes Ziona knokte zich in het derde kwart terug naar 66-68.

Zenuwslopend

Een zenuwslopend kwart vierde kwart volgde, waarin Landstede met nog elf seconden op de klok twee punten moest zien te scoren om een verlenging uit het vuur te slepen. De Zwollenaren gingen voor de driepunter en daarmee de winst, maar de ring stond een tweede zege in de Europe Cup de weg.
Landstede Hammers speelt tot en met 27 november iedere woensdag een Europees duel in de Europe Cup. Volgende week krijgt Landstede bezoek van Keravnos uit Cyprus. De eerste wedstrijd tegen Keravnos werd nipt verloren met 88-85.