nieuws

Expeditie Oost: Tientallen ruiters trotseren het landschap in Mander voor jaarlijkse slipjacht

Slipjacht in Mander met tientallen ruiters
Slipjacht in Mander met tientallen ruiters © Dean van het Laar/ RTV Oost
In prachtige outfits verzamelen tientallen ruiters zich bij de Watermolen Bels in Mander. De jaarlijkse slipjacht staat hier vandaag op het programma. Voor de een is het één van de vele jachten, voor de ander is het dé jacht van het jaar. "Het is voor mij de eerste keer dat ik aan deze tocht meedoe, dus ik voel toch ook wel een beetje spanning."
Bij de slipjacht in Mander wordt er een ruikspoor van een dood dier uitgelegd over een route van twintig kilometer. Een groep jachthonden moet het spoor volgen. Zij worden gevolgd door een groep van vijftig ruiters gekleed in voornamelijk rode colberts en pantalons. Het is een chique aangelegenheid om te zien. 

Ideale omstandigheden

Door verschillende weilanden en zandpaden banen de ruiters zich een weg door de uitgestippelde route. Vanuit de toeschouwers en organisatie komen veel positieve geluiden "Het prachtige landschap hier in Mander en Vasse zorgt voor een unieke rit. We komen hier jaarlijks met veel plezier en komen hier helemaal tot rust. De weersomstandigheden zijn ons dit jaar goed gezind, dus we hadden niet meer kunnen wensen."
Expeditie Oost aanwezig bij de Slipjacht in Mander
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.