nieuws

Voorlopig geen kentekencamera's op N35: politie heeft te weinig servercapaciteit

Voorlopig geen kentekencamera's bij Raalte: politie heeft te weinig capaciteit
Voorlopig geen kentekencamera's bij Raalte: politie heeft te weinig capaciteit © ANP / Robin Utrecht
Er komen voorlopig geen kentekencamera's op de N35 bij Raalte. De politie heeft niet genoeg servercapaciteit om de nieuwe camera's op te hangen en in gebruik te nemen.
Het nieuws over het, op zijn minst voorlopig, uitblijven van kentekenregistratie op de rijksweg bij Raalte is deze week door de burgemeester van Raalte aan de gemeenteraad gestuurd.

'Servercapaciteit is op dit moment onvoldoende'

"Inmiddels blijkt dat we voor het plaatsen van ANPR-camera's afhankelijk zijn van de servercapaciteit van de politie," schrijft burgemeester Dadema aan de gemeenteraad. "De servercapaciteit is op dit moment onvoldoende."
Martijn Dadema vroeg eerder dit jaar om camera's langs de rijksweg bij zijn gemeente. Hij vermoedt dat de weg door veel criminelen wordt gebruikt om zich ongeregistreerd te verplaatsen.

Nu alleen nog op snelwegen
De zogeheten ANPR-camera's hangen nu nog alleen op snelwegen. De camera’s registreren of auto’s passeren die op naam staan van mensen die gezocht worden door de politie, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.
Dadema wil de camera’s graag bij de N35 hebben, omdat hij vermoedt dat criminelen zich niet langer via snelwegen verplaatsen, maar via N-wegen. Zo proberen ze volgens hem de ANPR te omzeilen.

In 2020 duidelijkheid

Volgend jaar komt de politie met een plan om het tekort aan servercapaciteit op te lossen. "We volgen de ontwikkelingen nauwgezet en verwachten in 2020 duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheden tot het plaatsen van de ANPR-camera's in de gemeente Raalte", schrijft Dadema aan de raad.
De politie was vandaag niet in de gelegenheid om te reageren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.